Унесок іменників однини й множини у складність обробки речень: дані експериментів щодо швидкості читання - Messer, Rachel; Kennison, Shelia (Східноєвропейський журнал психолінгвістики, 2020)
Природа семантичної репрезентації іменників в множині була предметом дискусії в літературі впродовж довгого часу. У нашому дослідженні проаналізовано, наскільки відмінними є обробка опису іменників в множині та обробка опису іменників в однині (наприклад, the large chairs vs. the large chair / великі крісла та велике крісло). У двох експериментах з читання було протестовано, чи іменники в множині (на противагу іменникам в однині), які траплялися в реченні, були одразу складнішими для обробки і/або призводили до підвищеної складності обробки, коли були в реченнях, що містили тимчасову синтаксичну неоднозначність. Швидкість читання синтаксично неоднозначних речень, що містили іменники в множині чи однині, порівнювалась із швидкістю читання однозначних контрольних речень. Результати обох експериментів продемонстрували, що неоднозначність речень має суттєвий вплив. Жодних наслідків чи взаємодій, що могли б стосуватися числа іменника, не було виявлено. Це вказує на те, що складність іменників у множині не призводить до труднощів у обробці під час розуміння речень
Keywords: читання, семантичні репрезентації, синтаксична неоднозначність, сприйняття, іменники в множині, іменники в однині.