Сприйняття методів виправлення помилок в усному мовленні студентами, які вивчають англійську мову як другу іноземну: підхід на основі рівня володіння мовою - Зембицька, Марина; Романова, Юлія; Чумак, Наталія (Східноєвропейський журнал психолінгвістики, 2022)
У статті викладено результати дослідження, проведеного на основі опитування студентів у шістьох групах з першого по п’ятий курси, які вивчають англійську мову як другу іноземну в рамках освітнього кваліфікаційного рівня “Бакалавр” та “Магістр” за спеціальностями “Англійська мова та література”, “Прикладна лінгвістика”, “Міжнародне право” та “Міжнародні комунікації”. У дослідженні зроблено спробу з’ясувати особливості сприйняття студентами коригувального зворотного зв’язку за допомогою аналізу його передбачуваної ефективності та психологічної комфортності на основі індивідуальних відповідей студентів. Метою дослідження було на основі опитування з’ясувати, який тип та обсяг коригувального зворотного зв’язку під час говоріння/читання є бажаним з погляду студентів, які вивчають англійську мову як іноземну, та розробити метод, який допоможе вчителям ефективно обирати типи коригувального зворотного зв’язку на основі рівня володіння англійської мовою їхніми студентами. Кожен тип коригувального зворотного зв’язку був теоретично обґрунтований на основі вивчення наукової літератури, що спирається на відповідні емпіричні дослідження. Опитування, проведене у двох університетах України (Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і Хмельницькому національному університеті) серед 78 студентів, які вивчають англійську мову як першу іноземну, продемонструвало низку розбіжностей в уподобаннях та ставленні студентів до різних методів виправлення помилок.